Корнелия Нинова
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

Със започването на новата година очаквано се възобнови размяната на критики и нападки между главните политически сили. За БСП предизборната кампания очевидно вече е в ход, тъй като лидерът Корнелия Нинова атакува управляващити все по-интензивно. Днес на среща с обществеността на град Смолян тя изтъкна, че „Визия за България“ е обсъждана на над 500 срещи в цялата страна, с близо 1000 предложения, всеки който е искал, се е включил – учители, лекари, земеделци, инженери, строители, учени, съобщиха от пресцентъра на партията. Прави впечатление, че агитацията на червените е по-адекватна за парламентарен вот, отколкото за евроизбори. Нинова направи отново дежурната си декларация, че ГЕРБ са се провалили в управлението:

„Всички говорят за демографска катастрофа, за лошото състояние на здравеопазването, образованието, за ниските доходи, но никой не предлага какво да се прави, освен БСП. Още през юли миналата година отправихме своето предложение за бъдещето с „Визия за България“. Защото ГЕРБ са проваленото настояще – ясно е, че си отиват. Нашата цел е бъдещето. И го очертахме. Заедно с вас.“

Посланията, както се вижда, не са по-различни от тези на последните праламентарни избори, а именно – ГЕРБ си отиват от власт. Резултатите тепърва ще видим, няма да е учудващо, ако и те са същите.

„Тази Визия не е писана само в кабинетите в София. Тя е дело на десетки хора. Тя е предложение на БСП, но неин съавтор е народът. Никоя друга партия не предлага такава програма и такъв начин за нейното изготвяне. Затова тя е обречена на успех“- коментира Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че се говори за предсрочни избори, за европейски избори, за местни избори, че се спрягат имена, редят се листи, плетат се интриги, мерят се рейтинги и никой не говори за конкретни действия за изваждане на България от дъното и подобряване на живота.

„Ние предлагаме този разговор и решения. И предизвиквам всички партии да ни последват и да го направят. „Визия за България“ ще се превърне във визия за всеки регион. Тук съм да ви представя Визия за Родопите“ – каза председателят на БСП пред хората от Смолян.

Тя изтъкна, че от процъфтяващ град, Смолян става град със затихващи функции, а областта обезлюдява най-бързо. 48% от хората са на прага на бедността.

„Имате всички природни богатства, а хората са работещи бедни. Това направиха управлението на ГЕРБ и кметът на ГЕРБ от този процъфтяващ край. Това е статуквото, но то може да бъде променено. Стига да го поискате, да не се страхувате и да бъдете бдителни да не ви подменят гласа. Те са царе на манипулациите. Ако изборите са честни, ГЕРБ не биха ги спечелили“, категорична беше Нинова.

Тя уточни, че със 17 % процента подкрепа за правителството на Борисов и 8% на парламента, това управление вече няма легитимност. Последва два часа дискусия по мерките, предложени от БСП, за възраждане на Родопите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук