Радев и Нинова

БСП за България ще останат втора политическа сила в 44-тото НС и ще бъдат алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и Обединените Патриоти, ако направят правителство. Това заяви председателят на ПГ на левицата Корнелия Нинова, след консултациите при Румен Радев. БСП за България са предложили на президента да свика Консултативен съвет за национална сигурност по теми демографска катастрофа и бедност, и той е приел, макар и без уточннеие кога ще го направи.

Няма да отстъпим от предизборните си ангажименти, каза Нинова. Тя заяви, че БСП оценява програмата на ГЕРБ и ОП като „сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти“ и подчерта, че особено се тревожат по две теми – демографска криза, бедност и доходи.

На фона на увеличението на цените и поскъпването на живота и на поредните тревожни статистики, които идват днес и от Евростат и от НСИ, че 2.5 млн. българи живеят в материални лишения, БСП са поставили сериозно темата бедност и доходи.

Нинова заяви, че ГЕРБ и ОП са отстъпили от намерението си, както да се направи минималната пенсия от 300 лв, така и да растат доходите.

Затова предложихме на президента Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност по теми демографска катастрофа и бедност, каза лидерът на БСП. За нас, по вътрешни теми трябва да се търси национално съгласие за демографската катастрофа и за обедняването на българските граждани. По външни теми ние също ще търсим и подкрепяме национално съгласие по тема национална сигурност и по тема председателство на ЕС.

На въпрос дали БСП ще се разцепи заради напускането на Георги Гергов, Нинова заяви, че решението е взето на Национален съвет чрез подадената оставка на Гергов и този въпрос за тях е приключен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук