Корнелия Нинова
на снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова „всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право”.

Нинова се обърна към управляващите и каза, че с това решение те признават безсилието на правителството да се справи със злоупотребите с болничните листове.

„Вместо контрол и наказания за тези, които издават или ползват фалшиви болнични листове, вие наказвате изрядните работници и ги лишавате от правото да получат обезщетение”, каза Нинова.

От БСП за България категорично се противопоставят на това решение „Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели”, заяви още тя.

„Освен, че ние категорично ще се противопоставим и при гласуване, ако това влезе в зала между първо и второ четене, призовавам всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на коалиционния съвет на правителството и на правителството конкретно като имат нашата парламентарна и политическа подкрепа в защита на техни основни права”, заяви тя от трибуната на НС.

Ерол Мехмед от ДПС смята, че това е скрито увеличение на осигурителната вноска.

„Категорично не приемаме аргументите на управляващата коалиция за тази мярка. За нас това е скрито увеличение на осигурителната вноска. Не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол това да се отнася към правата на почтените трудещи се. Още повече тук сигурно ще стане въпрос за правата на майките с деца“, заяви още Мехмед.

Още по темата може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!