Нинова , Караянчева

„БСП за България” откри предизборната си кампания пред Народния театър „Иван Вазов”. По същото време и от ГЕРБ Кърджали откриха кампанията си в Кърджали, водена от председателя на 44-ия парламент Цвета Караянчева. 

Нинова: Време е за възмездие, но и за градеж

„Днес поставяме началото на предизборната кампания, но ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна. Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници. Днес е време за държавници“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на предизборната кампания на левицата.

„Преди 4 години започнахме тази битка за промяна – тогава, когато беше много трудно, когато мнозина мълчаха – уплашени или купени. Още тогава заявихме: „България е поробена от свои. Има паралелна държава и задкулисие. И те крадат 10 милиарда лева от българския народ. Това беше през 2017 г. И знаете, че през следващите години заради тези смели думи и действия, бяхме подложени на натиск, на охулване, на опити за купуване“, каза Нинова.

Тя подчерта, че промяната е започнала: „ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление рухна. Време е за възмездие, но е и време за градеж“.

Според нея днес най-важният въпрос е: какво следва след модела „Борисов“? Нинова припомни, че са се появили нови партии, които са си присвоили протестния вот.

„Нарекоха се „протестни партии“, макар и появили се накрая за аплодисментите. Но си позволиха да ни нарекат „статукво“. И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината – ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки“, заяви лидерът на БСП.

Караянчева: ГЕРБ трябва да спечели, обратното е хаос и безвремие

С послания за ред в хаоса, стабилност и предвидимост в държавата, и тотална съпротива на реваншизма ГЕРБ Кърджали откри кампанията си за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Листата за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС е водена от председателя на 44-ия парламент Цвета Караянчева.

„Ние трябва да спечелим тези избори, длъжни сме. Защото обратното е хаос и безвремие. България не може да си го позволи“, категорична бе Цвета Караянчева.

Тя я представи като силен отбор от амбициозни и мотивирани хора, сплав от опит и младост, с представители на различните етнически общности в седемте общини на Източните Родопи, които излизат за победа в името на здравия разум и за доброто на цялото общество. Специални гости на събитието бяха заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и политическият анализатор Антон Тодоров. Последният стана известен  с това, че написа книгата „Шайка“, с подзаглавие „Бойко, Росен, Цецо и другите“

Корицата на книгата на Антон Тодоров „Шайка“

Преди да представи своите подгласници в листата Караянчева говори за недоносения Изборен кодекс, за заиграването с мажоритарния вот и машинното гласуване, за отказа на втората политическа сила да поеме отговорност за управлението, за секциите в Турция, реваншизма на служебното правителство и влизането на БСП във властта през задния вход, за амбициите на кукловод на президента Румен Радев.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!