Нинова и депутати от БСП
На снимката: Корнелия Нинова с парламентарната група на БСП

Напусналите партията получиха оценка на конгреса, не бяха избрани за членове на националния съвет. Очевидно мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с напусналите партията шестима депутати.

„Докато бяха в националния съвет, стояха и в партията, а когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Това поведение е обидно“, заяви Нинова.

Тя призова шестимата „отцепници“ да напуснат и парламента. Други депутати няма да напускат ПГ на БСП, увери Нинова.

„Няма да даваме оценка за тяхната работа. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември, по най-демократичния начин, с пряк избор на председател. Г-н Валери Жаблянов получи 760 гласа от 53 795, а г-н Красимир Янков – 1 117 гласа. Мисля, че това е категорична оценка за досегашната работа, дадена им от партията“, смята Корнелия Нинова.

Тя допълни още, че и шестимата напуснали не са били избрани и за членове на Националния съвет от близо хиляда делегати.

Корнелия Нинова подчерта още, че областните организации, откъдето шестимата са избрани за депутати, настояват те да напуснат и парламента, а мястото им да заемат други техни колеги от листите.

Вчера Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов обявиха от кулоарите на новата парламентарна сграда своето решение да напуснат парламентарната група и партията, заради подмяна на идейния образ на БСП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!