Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков Снимка: Фейсбук

Трябва да се каже ясно – нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна.

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти.

Той допълни, че е провел много задълбочен разговор с министъра на отбраната Тодор Тагарев, който е разяснил всички дейности, които е направило Министерство на отбраната във връзка с помощта за Украйна.

Ние разбрахме, че в последните 9 месеца е направено много. Едното нещо, което искам да призова, е нашите колеги от ГЕРБ да направят същото, което направихме ние – да не се говори на повърхностно ниво, да има задълбочен разговор с министър Тагарев, за да разберат колко много е направено в последните месеци, каза Кирил Петков, цитиран от БТА.

По-рано през деня Борисов обяви, че правителството не изпълнява взетите от парламента решения за доставяне на военна помощ за Украйна.

По-рано през деня от „Възраждане“ оповестиха своя позиция, в която поставят въпрос дали страната ни не се подготвя за война с Русия.

От „Възраждане“ припомнят, че френският президент Макрон заяви, че не е изключено да изпрати френски войски в Украйна.

„Това, според него щяло да стане, на базата на договор за двустранно сътрудничество.
Вчера Николай Денков заяви, че България подготвя договор за двустранно сътрудничество с Украйна. На фона на всички останали изказвания на Денков, това води до логичния въпрос – подготвя ли българското правителство да изпрати български военни части в Украйна. Подготвя ли българското правителство България за война с Русия?“, гласи позицията на „Възраждане“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук