Снимка: Васил Гюров/Фейсбук

След бетонени постаменти за изграждането на бар, безобразията на плаж „Смокиня“ продължават. Иначе хубавият плаж се сдоби с нов, сив пясък, а преди това е бил старателно „нивелиран“. За това алармира музикантът Васил Гюров във „Фейсбук“.

„Наред с бетонните постаменти, които покриха плажа на „Смокиня“, тези дни там се извършва още по-сериозно посегателство над природата. Върху златистия пясък, който е типичен за този залив, е изсипан друг, по-сивкав и светъл, докаран с камиони, незнайно откъде и разнесен по цялата ивица.

По негова инфирмация преди това дюните са нивелирани и нивото на плажа е повдигнато. Гюров акцентира, че това се прави с една цел – да се предпазят заведенията от вълните. „Екзотичната“ мярка не се вижда с просто око, но заснето от високо, дава повече яснота за пораженията, които са нанесени на природата от страна на концесионерите. По план на мястото трябва да изникне нов бар и ресторант.

В резултат на тези действия, един от най-красивите плажове на българското Черноморие, формиран в продължение на хиляди години, е безвъзвратно унищожен само за няколко дни!!!

Само преди две седмици „Смокиня“ попадна в новинарския поток заради появили се снимки на струпани масивни бетонени постаменти на ивицата – за изграждането на бъдещо плажно заведение – преместваем обект.

Сигналите започнаха през април, когато стана ясно, че тежка техника „подравнява“ ивицата. Министерство на туризма се принуди да глоби концесионера – с „крупната“ сума от 3856 лева. От РИОСВ- Бургас извършиха проверка на място, която пък не установи да има нарушение.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук