Полицията в Ловеч издирва избягал затворник. По първоначална информация мъжът е бил настанен в затворническо общежитие от отворен тип и е работел през деня на строителен обект.

Около 10:30 ч. тази сутрин той избягал от работа и още е в неизвестност. За момента няма информация за самоличността му и присъдата, която излежава.

В издирването му са ангажирани достатъчен брой полицаи – от всички районни управления в региона, съобщи за „Дарик” директорът на Областната дирекция на МВР – Ловеч, старши комисар Милен Маринов.

„До момента нямаме информация избягалият от затворническото общежитие в Ловеч затворник да е открит”, каза заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

На брифинг министерството той обяви:

„Днес сутринта, в 10:30 часа в затворническото общежитие към затвора в Ловеч е получена информация от служител във фирма, че Борислав Ангелов Иванов е напуснал неохраняемия обект, на който е работил”, уточни зам.-министърът.

Той уточни, че затворникът е работил заедно с четирима души. Беглецът е на 48-години, с постоянен адрес в Добрич и от 2011г. е изживявал 13-годишна присъда за блудство и кражби.

БСП пък поиска изслушване в парламента на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и министър Цецка Цачева.

Припомняме, че в началото на април от Централния софийски затвор избягаха двама затворници – Владимир Пелов и Радослав Колев. Повече от месец полицията ги търси, но накрая намери само Пелов убит в центъра на ловния му Ботевград. Колев обаче още се издирва. След бягството им последваха уволнения в Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, както и спешни заседания между правосъдния министър с шефовете на затворите в страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!