вирус, Китай

Новият коронавирус, който продължава да взима жертви, и който е силно заразен, плъзна по целия свят, предава АФП. До момента жертвите вследствие на заразата са 41.

– Китай –

Най-много заразени има в китайския град Ухан, като до момента са потвърдени 1300 случая. Всички жертви, при които заразата е имала летален изход, са от града.

Град Макао, известен хазартен център, който е изключително популярен сред туристите, също потвърди два случая на вируса.

В Хонконг има пет регистрирани заболели, като трима от тях се разболяха в рамките на 24 часа.

– Франция –

В страната има три известни случая на коронавирус – първата европейска държава, засегната от новата зараза.

Един случай е регистриран в Бордо, а друг – в Париж. Третият заболял е близък роднина на един от другите двама.

И тримата наскоро са пътували до Китай. В момента са поставени под карантина.

– Япония –

В събота здравните власти потвърдиха трети случай на заболял в страната.

Мъж е хоспитализиран още на 10 януари – четири дни след завръщането му от Ухан.

Двама китайци, намиращи се в страната – мъж на 40 г., и жена на 30, са приети в болница с треска.

– Австралия –

Тази сутрин в Австралия бе потвърден първият случай на вируса. Става въпрос за мъж, който е пристигнал в Мелбърн от Китай преди седмица.

Властите вече издириха всички хора, пътували в същия самолет, като на тях е предложена помощ.

– Малайзия –

И Малайзия потвърди първите си три случая в събота сутринта. Всички заболели са китайски граждани, били на почивка в Ухан.

Заразените са 66-годишна жена, и две момчета – на 2 и на 11 години, които са хоспитализирани в изолирано отделение на държавна болница, потвърди здравният министър на Малайзия.

– Непал –

И в Непал вече има заболял – това е 32-годишен мъж, пристигнал от Ухан. Пациентът е първият, излекувал се от болестта, като след пълното му оздравяване е бил изписан. Правителството заяви, че контролът на летището е засилен, и всички „подозрителни пациенти, влизащи в Непал, се наблюдават“.

– Сингапур –

Сингапур потвърди поне три случая на новия коронавирус – 66-годишен мъж и 37-годишният му син, пристигнали в Сингапур в понеделник от Ухан, и 52-годишна жена, също пътувала от Ухан, но във вторник.

– Южна Корея –

Южна Корея потвърди втори случай на вируса в петък. Министерството на здравеопазването обяви, че става въпрос за мъж около 50-те години, който е започнал да проявява симптоми на вируса, докато е работил в Ухан на 10 януари. Впоследствие вирусът е потвърден. Първият заразен от болестта е 35-годишна жена, пристигнала от Ухан на 20 януари.

– Тайван –

До момента властите в Тайван са потвърдили три случая на заразени. В страната вече действа наредба, според която всички пристигащи от Ухан, трябва да бъдат връщани. А пристигащите от останалата част на Китай – включително Хонконг и Макао – трябва да попълнят формуляри за здравословното си състояние при пристигането си.

Властите в Тайван са издали заповед и в продължение на месец всички граждани да носят предпазни маски при излизането си навън.

– Тайланд –

Петима са заболелите в Тайланд – четирима граждани на Китай от Ухан и 73-годишна жена от Тайланд, която е била на посещение в Ухан. Двама от китайските пациенти са били изпратени за лечение в Китай, след като здравословното им състояние е позволило това.

– Съединени щати –

Във вторник американските здравни служби обявиха първия случай на заразен в страната – мъж на 30 години, който живее близо до Сиатъл. В петък бе обявен и втори случай – става въпрос за 60 г. човек от Чикаго.

– Виетнам –

Два са случаите на заразени граждани във Виетнам – баща, който е пътувал до Ухан, е заразил сина си. Състоянието им е стабилно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук