Amazon има нови безпилотни летящи дронове, които ще доставят пакети на клиентите си в рамките на 30 минути или по-малко през следващите месеци. Това е крачка към целта, която се изплъзва от търговците в продължение на години.

Новият безпилотен дрон се издига и приземява вертикално като хеликоптер, по-стабилен е от предишните модели и може да забелязва движещи се обекти по-добре от хората, което го прави безопасен, каза Джеф Уилк, главен изпълнителен директор на компанията за потребителски бизнес. Той не уточни къде клиентите могат да видят дрона в действие, но Amazon направи първото си доставяне на клиенти с дрон в Обединеното кралство през 2016 година.

Години наред най-големият онлайн търговец на дребно в света обещаваше, че пакетите ще се приземяват на прага на купувачите чрез тези малки самолети, но преувеличенията около услугата отдавна надминаха реалността. Компанията е работила, за да гарантира, че трудно забележимите кабели няма да изкарат машините им от строя, например, и се сблъсква с тежки регулации, ограничаващи търговските полети, особено в Съединените щати.

Съобщението на компанията сочи, че амбициите му не са се свили. Уилк каза, че Amazon работи за изграждането на напълно електрически дронове. Те ще могат да летят до 24 километра, а Amazon изгражда базови съоръжения, които са по-близо до градските райони. Те могат също да превозват стоки, които тежат под 5 кг (2,3 кг), които представляват по-голямата част от продуктите, които се продават.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!