заседнал кораб Вера су МОСВ

Няма промяна в състоянието на кораба „Вера Су“, заседнал край местността „Яйлата“ преди 19 дни, съобщават от Министерството на транспорта.

Въпреки вълнението на морето от 5 бала корабът е добре укрепен и не е сменил местоположението си. На този етап не могат да се предприемат никакви дейности по неговото спасяване.

Заради лошите метеорологични условия и днес няма да бъдат предприети никакви акции, свързани с претоварването и изтеглянето на кораба „Вера Су“. Вече 19-и ден той продължава да стои край бреговете на Камен бряг, като от 3000 тона азотен тор бяха претоварени едва около 200 тона.

На борда на кораба и днес няма никого, тъй като вълнението е от 5 бала и не позволява безопасното качване на нов екипаж.

Представител на „Морска администрация“ е на мястото на инцидента и следи състоянието на кораба, като засега няма промяна, информират от транспортното министерство.

Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето през следващите два дни, когато е възможно да започне разтоварителна дейност.

Окръжният съд в Добрич остави вчера за постоянно в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба, като ако тяхната вина бъде доказана, законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук