Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста капитана на кораба „Вера Су“. Според него може да бъде направено обосновано предположение, че е съпричастен към престъплението, за което е обвинен и има опасност да се укрие, предвид това, че е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България.

Капитанът е обвинен, че е допуснал кораба да заседне и по този начин е била създадена опасност за живота на други хора и значително повреждане на чужд имот. Според съда са събрани данни за неизпълнение от страна на капитана на задължения за безопасността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер

По- рано днес бяха повдигнати обвинения на капитана и на помощник-капитана на заседналия кораб . Те бяха задържани за 72 часа.

„VERA SU“ остана без екипаж. При по-добри метеорологични условия предстои на него да се качи и директорът на „Морска администрация“ Венцислав Иванов и български моряци, ако турският корабособственик не изпрати свой екипаж.

Очаква се времето да се подобри, за да бъдат надути баржите, които пристигнаха за сваляне на товара от кораба. Прокуратурата допуска, че причината за засядането е човешка грешка.

„Ще бъде извършена митническа проверка на останалите от екипажа. Имаме насоки за причините за инцидента, но все още е рано да бъде обявявана. По-скоро е човешка грешка. Продължаваме да работим и по трите направления по отношение замърсяването на околната среда, за действията или бездействието на администрации“, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук