Цветомир Найденов
Цветомитр Найденов

Върховният административен съд разпореди бившият съдружник на Васил Божков –  Цветомир Найденов да бъде изваден от т. нар. разширен български списък „Магнитски“. 

Дни след като шестима българи, сред които Божков и Делян Пеевски, бяха санкционирани по глобалния закон „Магнитски“, правителството направи списък с лица и фирми, свързани с тях.

Цветомир Найденов, брат му Боян и баща им Стефан поискаха да бъдат извадени от него, тъй като от близо 2 години са прекратили всякаква бизнес отношения с намиращия се в Дубай Божков. Те са и основните свидетели по разследванията, които се водят срещу него у нас.

Въз основа на предоставените му документи и след справка в Търговския регистър, тричленен състав на Върховния администривен съд днес е констатирал липсата на свързаност и е постановил Цветомир Найденов да бъде изключен от списъка, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на Национална агенция за приходите.

В съобщение до медиите от фирмата му за залози прогнозират, че до дни на същите основания Върховният административен съд ще издави от списъка и Стефан и Боян Найденови.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!