Иван Гешев
на снимката: Иван Гешев - главен прокурор на България

От сутринта Специализираната прокуратура претърсва офиси на фирми в София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“, известен преди време като „Кошарите“. Към момента няма задържани лица, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Извършват се обиски на лица и разпити на свидетели в столицата с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група. Провеждат се обиски на домашни адреси и всякакви други действия за събиране на доказателства по този случай. Проверяват над 21 адреса, които са свързани с предмета на разследване по делото.

Хората, които са установени на място, присъстват на съответното действие по разследването.

„След приключването, наблюдаващите прокурори ще извършват анализ по кои от тях са събрани доказателства и по кои не са събрани доказателства, и към края на деня евентуално или ще бъдат привлечени към наказателна отговорност някои лица и ще бъдат взети 72 часа довеждане пред съда, а има и вариант по отношение на някои от тях да бъдат задържани за 24 часа по ЗМВР, но това ще е ясно към края на деня“, обясни Иван Гешев. Към момента, каза той, няма данни за лица, които ги интересуват, които да са напуснали страната.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни още, че става въпрос за досъдебно производство, което им е изпратено по компетентност от Окръжна прокуратура Пловдив във вторник. Оттогава предприели действия за събиране на доказателства за по-високите ешелони на ръководните нива на организираната престъпна група.

В края на август започва разследване, водено от Пловдивската прокуратура за няколко фабрики за незаконно производство на цигари. Фабриките са установени в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!