Стартира обществена поръчка за премахване на незаконни обекти в Лесопарк „Росенец“. Това се случва след  заповед на областния управител проф. Мария Нейкова. Целта й е да премахне част от „летните сараи“ в парк „Росенец“.

Обществената поръчка е за премахване на незаконен строеж – триетажна масивна сграда, находяща се в северната част на поземлен имот (ПИ) с идентификатор 07079.831.167 по Кадастралната карта (КК) на гр. Бургас, местност „Отманли“, лесопарк „Росенец“ и премахване на незаконен преместваем обект за охрана, находящ се в северната част на ПИ с идентификатор 07079.831.94 (настоящ ПИ с идентификатор 07079.831.360) по КККР на гр. Бургас, м. „Отманли“, лесопарк „Росенец“.

Обществената поръчка се финансира от бюджета на Областна администрация Бургас и е с максимален финансов ресурс 56 800 лв., без вкл. ДДС.

Предвиденият краен срок за подаване на оферти е 1 ноември 2021 г. Разглеждането на постъпилите оферти е планувано за 2 ноември 2021 г. Максималният срок за изпълнение на дейностите от страна на спечелилия обществената поръчка е 30 дни от сключването на договора.

Преди това Министерският съвет отпусна необходимите средства за събаряне на двете незаконни постройки, предизвикали широк обществен интерес в парк „Росенец“. Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на ресорния зам.-кмет на Община Бургас.

Проф. Нейкова обяви, че е дошъл моментът на конкретните действия.

„Не се фиксирам върху конкретни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната собственост“, допълни тя.

Нейкова е издала и заповед за установяване на незаконни строежи върху държавна собственост на територията на област Бургас. Сформирана е комисия от експерти на Областна администрация, която вече обходи всички държавни имоти в парк „Росенец“. Констатирани са нарушения и ще се предприемат аналогични рестриктивни мерки.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!