пури на Чърчил

Кутия от розово дърво за пури, принадлежала на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, е обявена на търг от аукционната къща Duke’s в Дорчестър, съобщава „Дейли Мейл”.В комплекта влизат и четири пури, включително с надпис „На достопочтения Уинстън Чърчил”.

Според експертите, Чърчил е вероятно най-известният пушач на пури през ХХ век и рядко е изобразяван без пура в ръка. Те не се наемат да определят приблизителната цена, на която ще бъде продадена кутията, но тя вероятно ще надхвърли 10 000 паунда. Досега дори изхвърлените от Чърчил угарки от пури са се тъгували  за хиляди лири.

Недопушена от Чърчил пура на парижкото летище, например, е продадена преди няколко години на търг в САЩ за повече от 12 000 долара.

Предметите, свързани с един от най-известните британци, са много търсени на търговете. Преди дни на търг на аукционната къща Bellmans в Западен Съсекс колекционер купи чехлите на Чърчил, които премиерът е носил по време на втория си мандат начело на правителството, за сумата от 39 хиляди паунда. Чашата му за бренди пък смени собственика си срещу срещу 18,3 хиляди паунда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук