Преди седмица изненадващо правосъдният министър поде атака срещу шефа на ВКС Лозан Панов заради заснет клип в сградата на Съдебната палата. Тогава Данаил Кирилов предложи да бъде отнето управлението на Панов на Съдебната палата.

Беше насрочен ВСС, където мнозинството около министъра и главния прокурор е ясно изразено. Днес на свое заседание това мнозинство реши да отнеме от Лозан Панова стопанисването на сградата. То не възприе доводите на председателя на ВКС и останалите в тежко малцинство членове на ВСС, които го подкрепят.

Решението беше взето с 19 гласа „за“ и 5 „против“.

С днешното решение стопанисването на Съдебната палата вече е под председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева.

Припомняме, че за последния месец това е втората атака срещу Лозан Панов, като първата беше срещу системата за случайно разпределение на дела, одобрена преди 5 години от тогавашния Висш съдебен съвет. За предполагаемите неудачи на тази система бяха обвинени Христо Иванов, Лозан Панов и Калин Калпакчиев, които често изразяват несъгласие с позициите на главния прокурор Иван Гешев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук