26-годишният Гюс Кенуърти е американски скиор от Колорадо, който спаси 90 кучета от ферма за кучешко месо в Южна Корея, докато участва в Зимните олимпийски игри.

„Тази сутрин двамата с приятеля ми Мат имахме посещение в една от 17 000 кучешки ферми в Южна Корея. В страната има 2,5 милиона кучета, отглеждани за храна в някои от най-тревожните условия, които можем да си представим. Да, има един аргумент, който трябва да бъде изложен и той е, че яденето на кучета е част от корейската култура. И макар да не съм съгласен лично с него, аз съм съгласен, че не е мое място да налагам западните идеали на хората тук. Начинът, по който се третират тези животни обаче, е напълно нехуманен и културата никога не трябва да бъде изкупителна жертва за жестокост. Въпреки вярванията на някои, тези кучета не се различават от тези, които наричаме домашни любимци”, написа Гюс в личния си профил в социалната мрежа Инстаграм.

Гъс Кенуърти и приятелят му Матьо Уилкъс успели с помощта на Humane Society International да убедят собственикът на фермата за отглеждане на кучета да пусне 90 от четириногите. Те ще бъдат закарани в САЩ и Канада, където ще бъдат дадени за осиновяване.  А заедно с приятеля си Мат, Гюс решава да вземе едно от кучетата у дома.

Кенуърти не успя да спечели медал в ПьонгЧанг. Той взе сребро от олимпиадата в Сочи през 2014г.

Още снимки може да видите в галерията:

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук