Сдружение с нестопанска цел опита да наеме спортна зала „Колодрума“ в Пловдив с благотворителна цел за концерт, който се оказа напълно измислен, но има вече продадени 2 000 билета.

В Районна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство за документно престъпление по подаден сигнал в сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Пловдив. Сигналът е подаден във връзка с действията на лица, твърдящи, че са представители на българска фондация и организиращи благотворителен концерт за събиране на средства за болни хора.

Какво се знае досега

С молба за безвъзмездно ползване на спортна зала „Колодрума“ за благотворителен концерт се обърнаха днес към общинските съветници в Пловдив представители на сдружение с нестопанска цел „Всички заедно за една кауза“.

Предложението внесе общинският съветник от Реформаторския блок Айри Мурад, с което отбеляза първата си изява в местния парламент за три години, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Целта на концерта, както са обявили организаторите му, е събиране на пари за средства за лечение на деца. Конкретно – съоръжения за рехабилитация на деца с увреждания в СУПЗ. Концертът ще бъде на народната певица Николина Чакърдъкова, а продадените билети са вече 2 000.

В представените документи пише, че проявата е под патронажа на ЮНЕСКО и на председателя на НС Цвета Караянчева.

Оттук нататък в ролята на детектив се яви председателят на Общинския съвет Савина Петкова, която е обърнала внимание на няколко подробности, достатъчни да разбулят измамата, най-вече два печата. Единият, оказва се, е на Българо-виетнамската промишлена камара, а вторият е под подписа на изпълнителния директор на комисията на ЮНЕСКО в България, с което се дава разрешение на главния секретар на комисията Венцислав Манчовски да даде патронаж на събитието на „Всички заедно за една кауза“. Той пък е на „Национално студентско движение“.

Историята започна да се разплита. Като начало певицата и представа си няма за този концерт, а по същото време изобщо не е в страната. Част от другите участници в концерта, обявен за 19 октомври, също не знаят нищо. Комисията на ЮНЕСКО отрича да е издавала такъв документ, нито изобщо да има служител на име Манчовски.

Тримата представители на сдружението – Илия Ангелов, Теофил Кирилов и Сергей Димитров, се измъкнаха силно смутени от сесията.

Билетите се продават чрез „Ивентим“, те обещаха да върнат на хората парите обратно. Сред закупилите билети за благородната цел има бизнес организации от Пловдив.

Вносителят на предложението Айри Мурад отрече да е знаел какво внася.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук