Северин Надеждов Красимиров, Виктория Маринова
на снимката: предполагаемият убиец Северин Красимиров; убитата журналистка Виктория Маринова

Северин Красимиров, предполагаемият физически убиец на журналистката от Русе Виктория Маринова, се изправя днес пред съда в германския град Хановер.

Мъжът беше арестуван във вторник за зверското изнасилване и убийство на младата жена.

Съдът трябва да реши дали Красимиров да бъде екстрадиран в България.

Чрез ДНК-анализ разследващите са установили, че 21-годишният Красимиров е изнасилил и убил Маринова, съобщи вчера вътрешният министър Младен Маринов.

По информация на БНТ късно снощи Северин Красимиров се е съгласил да се прескочат формалностите и да бъде екстрадиран от Германия според предявените в България обвинения.

Това значително може да съкрати времевата рамка, в която Северин Красимиров ще бъде екстрадиран. Днес заседава Апелативният съд в гр. Целе. Очаква се да бъде взето решение по мярката за неотклонение.

Германските власти са задържали Красимиров във вторник вечерта, 8 часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град.

Припомняме, че във вторник премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров дадоха повече подробности около разследването.

Стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров е убил журналистката Виктория Маринова след нощен запой. Той причакал жертвата си в храстите на крайбрежната алея на крайдунавския град.

От вътрешния министър разбрахме, че Виктория тичала по алеята, а пред нея имало друга жена. Северин обаче изчакал подходящия момент, в който журналистката  да остане сама, след което пристъпил към зверствата си.

После се прибрал в дома си, където го посрещнали леля му и жена му. Те го посъветвали да избяга и още в неделя Северин напуснал България пред „Дунав мост”.

В Германия отишъл при майка си, като няколко пъти променял адреса си, за да не може полицията да го залови. Българските власти са издали европейска заповед за задържането му и във вторник вечер германската полиция арестувала мъжа.

Според главния прокурор Сотир Цацаров съществуват неоспорими доказателства за вината на 21-годишният мъж. Стана ясно, че негово ДНК е намерено по жертвата, както и са открити вещите на Виктория в дома на мъжа в Русе.

Още подробности може да прочетете ТУК.

Пълните изявления на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Младен Маринов гледайте и четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!