на снимката: Никол Пашинян

Представител на арменската опозиционна партия Дашнакцутюн (Арменска революционна федерация) заяви на днешния митинг в Ереван, че ще бъде създаден комитет на националното спасение.

Втори пореден ден опозицията настоява за оставката на премиера Никол Пашинян, който подписа мирното споразумение за Нагорни Карабах. Протестиращите скандират „Никол – предател“, а медиите съобщават за сблъсъци с полицията.

„Ако не изгоним Никол, това означава, че нашият народ няма достойнство“, заяви бившият премиер на страната Вазген Манукян.

По информация на РИА „Новости“, опозиционната партия „Процъфтяваща Армения“ събира подписи за свикване на извънредна парламентарна сесия, на която да бъде отменено участието на Ереван в новите договорености по Нагорни Карабах.

Командира на доброволческия отряд „Арабо“ Манвел Егиазарян призова депутатите да отидат в парламента и да започнат процес на дератификация на подписаното споразумение.

Междувременно депутати от опозицията обвиниха полицията, че е затворила всички подстъпи към Ереван, за да попречат на желаещите извън столицата да се присъединят към протестиращите.

Медиите съобщават за засилено полицейско присъствие, но служителите на реда не са въоръжени. Не се забелязва и специална техника за разпръскване на демонстрации.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!