Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков във видео във Фейсбук.

Видеото беше излъчено преди брифинга на ГЕРБ, на който днес Бойко Борисов обяви, че няма да е премиер, предлага експертно правителство и кани на разговори всички партии.

Според Петков ПП ще бъдат ясна и конструктивна опозиция, като ще подкрепят всички политики, които са „за“ Европа и „против“ корупцията. Кирил Петков добави, че в парламента ПП ще се борят за „честно споделяне на благата“.

Борисов проговори: Няма да се кандидатирам за премиер, време е за мъдри мъже и жени

Ще се борим срещу всеки момент на корупция или всеки инцидент на корупция или кражба, и ще направим всичко възможно, така че нашите реформи, които сме си заложили и мечтали, да продължат, заяви Петков.

Той заяви, че няма да бъде позволено на никого да мисли, че „старите времена ще се върнат“.

„За всички пораженчески гласове, които се чуват навън, искаме да кажем – гледайте реванша“, каза още Кирил Петков. Той призна за грешки в комуникацията и обяви, че от партията започват да казват преди да направят нещо.

Светослав Малинов само за ДЕБАТИ: Мълчанието на ГЕРБ е скандално, а поведението на Пеевски показва слабостта им

Според Николай Денков, член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ПП ще бъде гарант за това.

Ще продължим да се борим и за тези наши приоритети, които са много важни за хората в България – увеличаване на доходите, по-малко неравенство, подкрепа за инвеститорите с национални средства и национална подкрепа, повече грижа за образованието и здравеопазването, където не само парите са важни, а също и качеството и достъпът на всеки един човек в България, каза още Николай Денков.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук