На 23 август в Античния театър в Пловдив Орлин Горанов ще отбележи 60-годишния си юбилей с една от знаковите си роли – Човекът от Ла Манча в едноименния мюзикъл.

Орлин Горанов Човекът от Ла Манча

Специално за юбилея са подновени авторските права на един от най-дълго играните спектакли в афиша на Пловдивската опера. Единственият певец у нас, който изгради звездна кариера както в оперната, така и в популярната музика, си партнира с комика Мариан Бачев и актьорите от Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев и Елена Атанасова, заедно с хора, оркестъра и балета на Опера Пловдив.

Всъщност, макар и вече познат, спектакълът ще има своите особености, защото режисьорът Борис Панкин подготвя специална адаптация за откритата сцена на Античния театър. Диригент на спектакъла е Константин Добройков.

Орлин Горанов Човекът от Ла Манча

Първата продукция на „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е играна 2328 пъти, а после хитът е възобновяван още три пъти на Бродуей, което му носи 10 награди „Тони”, известни като театралните „Оскар”-и. Едно от най-известните заглавия в жанра оставя безсмъртни песни като „Аз, Дон Кихот”, „Немечтаните мечти”, „Дулсинея” и др.

В мюзикъла вeлиĸият иcпaнcĸи пиcaтeл Mигeл дe Cepвaнтec и нeгoвият cпoдвижниĸ Caнчo Πaнca пoпaдaт зaд peшeтĸитe и бивaт cъдeни oт зaтвopницитe, пpeди дa ги ocъди Cвeтaтa Инĸвизиция. B cвoя зaщитa Cepвaнтec изигpaвa пиeca пo pъĸoпиca нa cвoя живoт – „Знaмeнитият идaлгo Дoн Kиxoт дe Лa Maнчa”.

Иcтинa и тeaтъp, cън и peaлнocт ce зaплитaт в eднa вълшeбнa музикална история с много смях и мъничко сълзи.Мюзикълът се играе на български език в превод на Борис Панкин. В ролята на Дон Кихот Орлин Горанов блестящо съчетава двата жанра, в които се изявява плюс голяма доза драма.

Орлин Горанов Човекът от Ла Манча

Роден в Берковица на 8 август 1957 година, той е едно от децата в хор „Бодра смяна“, а по-късно пее в Ансамбъла на строителните войски. След като направи име в естрадата, Орлин Горанов продължи да се развива и се насочи към оперната музика. Завършва Музикалната академия с оперно пеене през 1990 година, а още като студент става солист на Пловдивската опера.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!