Жена от Южна Каролина беше осъдена на 25 години затвор, след като призна, че е отровила съпруга си, като слагала капки за очи в питейната му вода.

53-годишната Лана Сю Клейтън, се призна за виновна в предумишлено убийство на 64-годишния Стивън Клейтън в дома им в Клевър, близо до Шарлът, съобщи Си Би Ес.

Тя е смесвала питейната му вода с капки за очи между 19 и 21 юли 2018 г.

Първоначално се смятало, че съпругът й е починал от естествена смърт, но аутопсията показала отровни нива на тетрахидролин, който се съдържа в капките за очи.

Прокурорите казаха, че през 2016 г. тя също е застреляла съпруга си в задната част на главата с арбалет. Инцидентът бил обявен за злополука.

Изказвайки се на произнасянето присъдата, тя призна, че е отровила съпруга си, но твърди, че той я е насилвал.

„Сложих импулсивно капките в питието на Стивън и го направих с намерението да го накарам да се чувства болен и некомфортно. Бях тъжна от това, но просто исках той да ме остави на мира“, каза Клейтън, облечена в оранжев затворнически гащеризон. „Никога не съм мислила, че това ще го убие.“

Клейтън, бивша медицинска сестра, е решила да изполва капки за очи, тъй като са без вкус, безцветни и без мирис. Тя видяла това във филм, но смятала, че те ще причинят само диария.

Прокурорите обаче твърдят, че тя е убила съпруга си заради пари, хвърляйки мобилния му телефон в езеро, за да не може да се обади за помощ.

Макар че е необичаен, това не е първият път, когато капки за очи са участници в убийство.

През декември 2019 г. мъж от Северна Каролина беше обвинен в убийството на жена си с помощта на капки за очи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!