Иван Тодоров
на снимката: Иван Тодоров

Собственикът на фирмата  „ТАД груп” – Иван Тодоров остава в ареста. Според магистратите има вероятност той да въздейства на свидетели, включително и на негови служители.

От Прокуратурата подчертаха, че Тодоров е обвиняем по две тежки престъпления, за които наказанието е лишаване от свобода и има възможност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Според прокуратурата, Тодоров е карал подчинените си да търсят уязвимост в различни сайтове, за да ги принуди да сключат договори с неговата фирма.

Тодоров от своя страна обяви, че съвестта му е чиста и не е извършил престъплението, в което е обвинен. Адвокатите му поискаха да му бъде определена парична гаранция, като алтернативна възможност в размер на 20 хил. лв. Защитата на Тодоров – адвокат Ина Лулчева и адвокат Георги Стефанов обясниха, че задържането е неправомерно, и дори репресивно, като напомниха, че Тодоров е с чисто съдебно минало

След като чу страните, съдът остави Тодоров в ареста, като напомни, че той наистина може да повлияе на свидетелите по делото, но поясни, че няма доказателства, че може да се укрие.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!