„Арт аквариум” се завръща в Токио това лято! Художественият проект се провежда на няколко места в Япония от 2011г.

Темата през 2017 година е „Освежаващото охлаждане на златната рибка”. Арт аквариумът е проектиран от Хидетомо Кимура. В оригиналните инсталации плуват над 8 000 златни рибки.

Това, което кара Кимура да реализира изложбата, е желанието да създаде място, където хората да се любуват на рибките по различен от обичайния начин. Не случайно артистът планира и световно турне със своя дизайнерски проект.

„Моята надежда и крайна цел е да обхвана целия свят. Надявам се, че един ден проектът ми ще се превърне в нещо като цирк. Ще обикалям света с тези златни рибки и произведения на изкуството”, споделя Кимура.

В полунощ галерията на изкуството се превръща в най-страхотното клубно място в града. Нощният аквариум започва всяка вечер от 19 часа, а гостите могат да се насладят на алкохолни напитки под съпровода на най-новите световните музикални хитове.За доброто настроение се грижат известни диджеи.

Събитието вече отвори врати и ще радва  гостите си до 24 септември. Ако сте в Токио през този период, не пропускайте шанса да станете свидетел на най-футуристичното, но традиционно произведение на изкуството това лято!

Насладете се на галерията ни от снимки тук: 

А ето тук може да видите кадри от предходни години: 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук