Бившият бездомник, който живя под моста, вече е милионер, а е само на 21 години.

Само преди 4 години, Хари Сандерс загубил дома си.

Но днес, на 21-годишна възраст, преодоля всички трудности, които животът му поднесе и се превърна в изпълнителен директор на собствената си фирма Studiohawk, която струва 1,5 милиона долара.

Вдъхновяващият млад предприемач сподели своите пет съвета за успех, които включват никога да не носите костюм, защото това може да създаде грешно впечатление, както и да спите колкото се може по-често.

милионер, бездомник

Той казва: „Най-важното нещо е да се обличате като себе си. Аз никога не нося костюми. Ако имам среща или дълъг ден в офиса, нося каквото си харесвам и това, което ме кара да се чувствам комфортно.”

„Мисля, че да си на 21 и да носиш скъп костюм е червен флаг за мнозина и може да създаде грешно впечатление.”

„Много хора смятат, че трябва да бъдат будни по цяла нощ и да работят цяла нощ, за да успеят. Но не може да се лишавате от сън в името на бизнеса си. Винаги спя по осем или повече часа, за да мога да бъда на върха.”

милионер, бездомник

На 17 години Хари прекарва голяма част от съня си по улиците, отсядайки в различни приюти за бездомни. Макар и да е плашещ период от живота му, времето, прекарано на улицата, го е научило на много безценни уроци, които, според него, са му помогнали да стане милионер.

„Първата нощ на улицата ми беше най-лошата. Нямах представа къде да отида или какво да правя. Прекарвах нощите си под един мост, без да знам какво правя и се чувствах ужасно, молех за помощ. Това може би е твърде опасно, тъй като сред бездомните има територии. Нямах представа в чия територия съм влязъл и в началото имах много неприятности.”

„Винаги успявах да намеря нещо за ядене, посещавах кухни за бедни. Посещавах магазините и питах за остатъци, които не са продали, и повечето хора с радост ми даваха.”

„Преминаването през това ме направи по-уверен, че мога да се справя. Дължа успеха си на улицата.”

Фирмата му Studiohawk е специализирана агенция, фокусирана върху оптимизирането на търсачките, което помага на уебсайтовете да станат по-видими в интернет и от своя страна да увеличат продажбите си.

Хари за пръв път проявява интерес към SEO технологията като тийнейджър и използва уменията си, за да пусне Studiohawk само на 16 – но мечтите му тъжно се разпадат, след като парите му свършват.

милионер, бездомник

За щастие, бизнесменът никога не забравя уменията, които е научил.

Докато живял на улицата Хари си повтарял, че никога няма да се откаже напълно и няма да позволи на обстоятелствата да го откажат от целта му.

През следващите три години животът на Хари напълно се промени след повторното стартиране на Studiohawk през 2017 година.

Успешната компания вече струва 1,5 милиона долара и е станала глобална, с откриване на офис в Лондон миналия месец.

Сега Хари се стреми да помага на младите предприемачи да постигнат мечтите си.

Съветите на Хари за успех:

  1. Обличайте се както ви харесва
  2. Спането не е за слабаците. Спете поне 8 часа на ден
  3. Четете книги и списания, които ви вдъхновяват и са свързани с вашата област.
  4. Инвестирайте в себе си.
  5. Вашата цел е вашата заплата.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!