тигър

Организацията „BARC – убежище и осиновяване на животни“ от Хюстън, Тексас, сподели видео и снимки на своя акция в изоставена къща в града, откъдето бе изведен голям тигър с признаци на затлъстяване, съобщи „Ройтерс“.

Кадрите и фотосите, заснети на 11 януари, показват наистина едър хищник, за който провелите акцията заявиха, че има „значително свръхтегло“ и който е открит в помещение на изоставена къща. Спасителите на животни са отишли на мястото след анонимно обаждане. Засега не са известни подробности за това кой е изоставил такова опасно животно и кой е собственикът на изоставения дом.

На страницата си във „Фейсбук“ BARC уверява, че голямата котка вече е „потеглила към нов живот в приют за животни, където може да получи специализираните грижи, от които се нуждае и заслужава“.

Въпреки че са едно от най-емблематичните животни в световната културна традиция и особено в азиатската, тигрите са през изчезване. Общият брой на дивите тигри се оценява на около 4000 екземпляра, което, имайки предвид усамотения им живот и продължаващата загуба на обитаема среда, създава трудности пред извеждането на вида от опасната зона.

В САЩ, обаче, в плен живеят повече тигри, отколкото на свобода в цяла Азия и броят им расте. Много хора харесват най-могъщата котка за домашен любимец и по оценки от 2016 година американците държат около 10 000 тигри в задни дворове, подземия, съмнителни убежища и в зоологически градини. Вероятно половината от тези животни се отглеждат нелегално.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук