Даутцен

Холандският супермодел, актриса и филантроп Даутцен Кройс навършва днес 34 години и се намира в пълния си блясък.

Особеното в биографията на звездата е, че тя не е била „открита“ от импресарио или агенция. Кариерата й започва през 2003 година, след като сама изпратила свои снимки на „Paparazzi Model Management“ в Амстердам. Впоследствие Даутцен стига до работа с „Виктория сикрет“, а през 2008 година е обявена за „ангела“ на марката. Още през 2005 година е „Модел на годината“ на „Воуг“, а през 2013 постави своеобразен рекорд, като стана първата знаменитост, която се появява на корицата на 4 национални издания на списанието в една година /в септемврийския брой/.

Даутцен е родена през 1985 година в малкото холандско селце Ийстермар. Супермоделът си спомня за детството си, че като малка е минавала за мъжкарана. Мечтаела да стане професионален спийд скейтър и се занимавала с това много заедно със сестра си Ренс. Тя никога не се е замисляла сериозно за кариера на модел, докато не се намерила „с двата крака вътре“ след като пратила снимките си в „Paparazzi Model Management“.

Освен като модел, красавицата гони и актьорска кариера и посещава уроци по актьорско майсторство. Тя дебютира през 2011 година в киното с участие в първия холандски 3D филм „Nova Zembla“ на режисьора Рейноут Оерлманс.

Даутцен Кройс е женена от 2010 година за холандския диджей Сънери Джеймс, с който имат две дъщери.

Днес Кройс е супермодел от световна класа, в зенита на кариерата си, участвала за доста поредни години в класацията на „Форбс“ на 15-те най-добре печелещи топмодели. Тя е на безброй първи страници на търсени издания и календари на световни фирми като „Пирели“. Тя е активист на организацията с идеална цел Dance4Life, която използва песните и танците, за да образова хората в превенция спрямо ХИВ и СПИН. Посланик е и на кампанията за популяризиране на фризийския език, който се говори в родната й Фрисландия.

Феновете от „Дебати.бг“ поздравяват Даутцен с 34-ия й рожден ден и й пожелават щастие и успехи. На читателите пък предлагаме някой от нейните снимки, които показват защо е наречена от Models.com „Елена от Троя на рекламата“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!