Борисов, Йончева

В отговор на нападките от страна на БСП заради обвинението срещу Елена Йончева, че прокуратурата изпълнява поръчки на ГЕРБ, министър-председателят енергично отрече да има каквото и да било обща с работата на прокуратурата. Според Елена Йончева и БСП ГЕРБ използват прокуратурата за „публично унижение на противниците си“.

„Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“. Нито се интересувам от тази партия и от тези хора. Те за „добро утро“, за „добър ден“ и за „лека нощ“ трябва да казват: Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да е било. Има си специализирани органи, те работят. Какво общо имаме? Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме: нека да си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато Цветанов го обвиниха по времето на мандата на БСП, какво казахме: ако има виновен, да бъдат наказани. Да сме обвинявали тогава някого? Нямам абсолютно нищо общо с тези неща, и това, че ме питате само отново отнема вниманието от реалната политика – повишаване на доходите и добър инвестиционен климат“, заяви Борисов пред журналисти.

В позиция до медиите от БСП-Бургас от днес се казва, че „за нас няма съмнение, че повдигнатото й обвинение е политически скалъпено и абсурдно“. За червените е безспорно, че „правителството на ГЕРБ използва създадената от него специализирана прокуратура, за да отправя заплахи, публично да заклеймява и мачка своите политически опоненти“.

Премиерът коментира още коалиционните отношения, като заяви, че не вижда причина за притеснение, защото „коалицията си работи добре„. На управляващите се наложи да влязат в разяснителен режим, след като тази сутрин НФСБ обяви, че няма да преговаря с ВМРО за общо явяване на евроизборите. Волен Сидеров, лидер на третия участник в патриотичната коалиция, обаче, зави, че все още не изключва общо явяване въпреки че вече се виждали „белези за разтрогване на брака“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук