Стойчо Кацаров
На снимката: Д-р Стойчо Кацаров

„Стойчо Кацаров не е бил на безплатен преглед“. Така от „Пирогов“ отговориха в задочния спор със служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Според лечебното заведение Кацаров не е бил на контролен преглед в края на януари. Той е хоспитализиран с негово знание, като са му направени изследвания, които не е заплатил.

„В периода 23-27 януари министър Стойчо Кацаров не е бил на безплатен контролен преглед в „Пирогов”, защото такъв не му се полага. Той е бил изписан след болничното лечение на тежък COVID-19 на 12 декември 2021 г. По правило срокът за безплатни изследвания и контролни консултации със специалист е един месец“, се казва в нова позиция на болницата по случая.

Спорът между министъра и болничното заведение възникна след проверка на касата, която констатира отчетена, но неизвършена дейност. Като в последвствие Кацаров заяви, че и той е един от тези пациенти.

Проблемът според „Пирогов“ е липсата на постковид пътека. Доц. Петър Атанасов е категоричен, че Кацаров е бил наясно с всичко и сам е решил да не спи в лечебното заведение.

В национален ефир служебният здравен министър обясни, че има недробосъвестни хора, които с такава епикриза могат да си извадят пожизнени ТЕЛК решения и до края на живота си да получават пенсия за обща инвалидност.

От „Пирогов“ обаче отговориха, че съгласно Наредбата за медицинска експертиза, която лично е подписана от Кацаров, за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок СРОК при освидетелстване в ТЕЛК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук