Правосъдие за всеки

Членове от „Правосъдие за всеки“ се извиниха за издигането на кандидатурата на Лозан Панов за президент. Бившият топ магистрат получава едва 52 591 гласа (3,37%), което го нарежда след кандидата на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е с 4,01%.

„Изборите минаха, резултатите са тук, време е за равносметка и тя не е приятна“, написа адв. Емил Георгиев, който е едно лицата на гражданската организация.

Той разказва, че е участвал в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара.

„С убеждението, че издигаме доказал се във времето боец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил. Не бях част от този екип, като това се отнася до почти целия инициативен комитет, може би с изключение на един-двама души от него“, казва адв. Георгиев.

Той обясни, че още в самото начало е имало медийни участия на Панов „с неясни и дори стъписващи тези“. Първата е била тезата му, че Румен Радев е трябвало да направи всичко за съставяне на правителство, включително с участието на ГЕРБ и ДПС.

„Правосъдие за всеки“ са повдигнали въпроса какво точно говори Панов, но от щаба му са отговорили, че той имал оперативна самостоятелност.

„Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея“.

Подобни неща разказва и друг водещ член на „Правосъдие за всеки“ Петър Кънчев, който също е част от Инициативен комитет, застанал зад Панов.

„Предложихме да включим експерти в областта на геополитиката, темата „Северна Македония“, отбрана и сигурност да подготвят кандидата, както и ИК за медийните изяви по време на кампанията. Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо. Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания“, написа Кънчев.

По думите му целият Инициативен комитет и прясно сформираният предизборен щаб са били изумени от това негово изказване. Той разясни, че позицията на Панов е била, че посланията сам ще си ги готви, както и че ще разчита основно на своя пиар.(Ивет Добромирова). Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията.

Той акцентира, че цялата кампания е била изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук