море, плаж

Жителите на Барселона, които живеят близо до плажа от утре ще могат да се насладят на пясъка и слънцето, съобщи общинският съвет на града.

Хората ще могат да се насладят на плажа, единствено спазвайки мерките за социална дистанция, заяви заместник-кметът по сигурността Алберт Батле, цитиран от „Гардиън“.

Ще има обаче и други ограничения, с които плажуващите ще трябва да се съобразяват. Те ще могат да останат на плажа не повече от 1 час, като няма да могат да влизат във водата.

Трябва да бъдат спазвани и времевите интервали за различните възрастови групи и дейности: от 6:00 до 10:00 часа за упражнения и разходки за възрастни; от 10:00 до 12:00 и от19:00 до 20:00 часа за възрастни хора и тези, които се нуждаят от помощ; от 12:00 до 19:00 часа за деца, придружени от възрастен, и от 20:00 до 23:00 часа за професионални спортисти.

Подобно на района на Мадрид и части от Кастилия и Леон, столичният район на Барселона остава в предварителната фаза на деескалация на блокирането, докато 70% от Испания премина в следващия етап.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!