пеевски
на снимката: Делян Пеевски

Депутатът Делян Пеевски дарява половин милион лева на футболен клуб „Левски”  чрез компанията си “Интръст“.

„Днес, 19 май, в сметката на „ПФК Левски“ постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма “Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на “Левски“ в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб“, съобщиха от футболния клуб.

“Левски“ на ръба на фалита, след като собственикът му Васил Божков, обяви, че не може да го издържа.

Миналата седмица близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на „Левски“ Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов.

От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион „Георги Аспарухов“.

На този фон феновете подновиха кампанията за събиране на средства и за шест дни събраха над 250 хиляди лева.

На фона на събитията обаче се оказа, че част от феновете не желаят дарението да бъде прието от отбора на сините. От Тръст Синя България заявиха, че то „ще постави клуба в поредна зависимост“. Феновете на клуба искат дарението да бъде върнато, а при отказ за приемането на парите от страна на Пеевски сумата да бъде дарена за благородна кауза.

Ето и цялото изявление на Тръст Синя България:

„Управителният съвет на Тръст „Синя България“ намира полученото дарение от фирма „Интръст“ ЕАД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК „Левски“ АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.

В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост.“

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!