Сашо Диков, акции, Левски, Бойко Борисов, Васил Божков
на снимката: Сашо Диков остави акциите на "Левски" на "Герена"

Както ви разказахме през днешния ден, Васил Божков джироса (прехвърли) мажоритарният дял от акциите на ФК „Левски” на премиера Бойко Борисов. Ролята на куриер изигра журналистът Сашо Диков, който занесе акциите в Министерския съвет. ПР-ът на премиера Севдалина Арнаудова и министърът на спорта Красен Кралев обявиха, че Борисов отказва да приеме акциите, защото не било морално, а начинът, по който това се прави е обиден. Разочарован, Сашо Диков се отправи към „Герена”, където повери акциите на съхранение в касата на стадиона от изпълнителния директор на „Левски” Павел Колев.

Хронологията от днешния ден прочетете -> ТУК

На „Герена” Сашо Диков каза следното:

„Това не означава, че собствеността се променя. Акциите остават на името на Бойко Методиев Борисов. В момента топката е изцяло в полето на премиера. Ако сега „Левски“ не бъде спасен, то на всички ще е ясно кой ще носи вината“, заяви Диков при пристигането си на „Герена“.

Той допълни, че несъмнено е имало елемент на провокация от страна на досегашния фактически собственик на „Левски“ Васил Божков.

„Ако ме питате дали това е провокация – да! И Борисов си е заслужил тази провокация. При това провокацията от страна на Божков е двойна – от една страна прехвърлянето на акциите, а от друга – преносителят“, заяви Сашо Диков, визирайки себе си.

„Моята роля в цялата работа приключва тук. Но ако някой сметне – дали ще е Божков, дали Тити (б. р. – Константин Папазов), дали Бойко Борисов, дали чистачката в Министерски съвет, че мога с нещо да помогна, аз ще го направя. Не за друго, но имам принцип в живота: „Прави добро, пък то рано или късно ще ти се върне“. Спасяването на „Левски“ е нещо добро за футбола и спорта“, каза още Диков.

След това той засили политическия нюанс в ситуацията:

Колкото и да е велик Борисов, в момента е в ъгъла. Нали искаше да спасяваш „Левски“, ето сега ти е в ръцете, спасявай го. Толкова е просто. И за Бойко Борисов няма да бъде никакъв проблем да спаси „Левски“ с документче от три реда. Джиросвам акциите на Тити, Мити, Степан, Павел Колев… или каквото се сетите. Сега големият проблем е да не би „гадният“ Божков да намери начин да спаси клуба. Но знам, че скоро г-н Божков ще направи нови разкрития, които ще костват кариерата на някои хора. Става въпрос за един министър.“

Остава да видим през следващите дни и финала на тази драма, в която очевидно предстоят още трагикомични действия. Трудни дни очакват участниците в тази драма, но поне едно е сигурно – че публиката ще се забавлява от сърце.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!