На ГКПП Дунав мост Видин са задържани 15 незаконни мигранти, открити в хладилен камион.

На ГКПП Видин пристигнал за излизане от България хладилен камион с шофьори двама гръцки гражданин. Автомобилът пътувал празен от Гърция за Унгария. При извършената физическа проверка граничният полицай установил, че предната стена на товарното помещение е от по-нов материал в сравнение с останалите, на нея имало и прозорец. Тези факти го накарали да върне камиона за допълнителна проверка, при която е открит изграден чрез преградна стена тайник в предната част на ремаркето с укрити хора.

Камионът е задържан в ГПУ-Видин. Граничните полицаи са установили в тайника 15 незаконни мигранти, мъже. По първоначална информация – 6 от Сирия, 5 от Ирак и 4 от Афганистан. В багажа им са открити национални паспорти, както и гръцки документи за кандидатстване за убежище. Телефони и документи на укритите мъже са намерени в шофьорската кабина.

Водачите на хладилния камион и незаконните мигранти са задържани в ГПУ-Видин. Работата по случая продължава.

Припомняме, че през ноември 39 души, за които се смята, че са граждани на Виетнам, бяха открити мъртви в хладилен камион във Великобритания миналия месец.

Няколко дни по-късно други 31 пакистански мигранти бяха открити, скрити в камион на магистрала близо до френско-италианската граница.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!