Флорида, сграда

Спасителните екипи продължават да работят неуморно и властите на Флорида. Те вече са съобщили за откриването на безжизнените тела на 90 души под развалините на 12-етажната сграда, която се срути на 24 юни. Сега сред толкова много трагедии идва лъч светлина. Спасителите са открили черна котка невредима в развалините на рухналата сграда.

Котката, на име Бинкс, е намерена да се лута из зоната на бедствието и е взета от асоциация за спасяване на животни „The Kitty Campus“. Собственикът на приюта Джина Никол Власек публикува съобщение във Фейсбук, за да идентифицира собствениците му и социалните мрежи направиха своето чудо.

Един от бившите жители на рухналата сграда потвърди, че малкото коте е принадлежало на семейството му. „Всичко, от което се нуждаехме, беше лъч надежда в тази трагедия. Днес беше един от най-удивителните дни … един от оцелелите дойде да види котката и да определи дали това е котката на семейството му и беше! “, написа Джийн в публикация, която вече има хиляди„ харесвания “.

Негови собственици са семейство Гонзалес, които са живели на деветия етаж на сградата и чийто апартамент остава разсечен наполовина от срутването. Сега двама от членовете му са сериозно ранени при трагедията и са приети в болницата, а трети остава изчезнал.

 „Радвам се, че това малко чудо може да внесе малко светлина в живота на скърбящото семейство днес и може да осигури светло място за цялата ни общност в разгара на тази ужасна трагедия.“ Това каза кметът на Маями-Дейд, Даниела Левин Кава.

12-етажната сграда рухна рано сутринта на 24 юни. При почти сто жертви 60 души все още са в неизвестност.

Откриването на тела се ускори през последните дни, след разрушаването на частта от сградата, която все още стоеше, което позволи достъп до недостъпни преди това зони. Спасителите са продължили да работят въпреки бурята, която удря района.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук