акватория Росенец
Акваторията на Росенец /снимка: БНР/

НСО е оттеглила искането за налагане на забрана за корабоплаване край резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край Бургас, съобщи БТВ, като цитира транспортния министър Росен Желязков.

По-рано днес бе обявено на пресконференция на премиера и Борисов, военния министър Каракачанов, че е получено искани от НСО за охрана на обекта и по вода. То очевидно е свързано с подготовката на граждани да отидат масово до плажа, от който преди ден бяха изхвърлени трима активисти на „Демократична България“ начело с Христо Иванов, които заснеха и излъчиха случая.

Последваха изявление на президента пред демострация в негова подкрепа и бирфинги на премиера днес, в които взаимно бе прехвърлян „горещият картоф“ НСО и отговорността за управлението му. След последния брифинг президентът поиска и получи оставката на началника на НСО ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма. Отказът от искането за охрана на водния достъп да Росенец дойде още преди главата на НСО да подаде оставка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!