Лютви Местан
на снимката: Председателят на ДОСТ Лютви Местан

С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали от днес по отношение на Лютви Местан, привлечен като обвиняем за престъпление по транспорта, в резултат на което е причинена смърт, на основание чл. 69а, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, е наложена мярка за процесуална принуда – временно отнемане на свидетелството му за управление на моторно превозно средство, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е пуснат под парична гаранция от 10 хиляди лева. Местан беше задържан след тежка катастрофа на пътя за КПП „Маказа“, при която загина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали е започнало разследване. Направен е оглед на мястото на произшествието, проведени са разпити на свидетели очевидци и са назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!