На снимката: "Отровното трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

От „Отровното трио“ публикуваха изявление на страницата си във Фейсбук, предназначено за всички, които в продължение на 38 дни не разбраха или се правят, че не разбират исканията на протестиращите граждани.

В него те изтъкват в три основни точки целите на протестите и заявяват готовността да си продължат докато не ги постигнат.

Оставка на Борисов означава не просто оттегляне на физическото лице Бойко Методиев Борисов от власт, а оттегляне на ГЕРБ от управлението и премахване на методите, с които управляват, изтъкват от ядрото на протестиращите. Никой няма да води дебат с власт, загубила окончателно доверието на гражданите!”, казва „Отровното трио”

Те отново изтъкват нуждата от  служебен кабинет, като преди това се гарантира машинно, дистанционно и електронно гласуване.

Оставката на Гешев сега и предстоящите промени в Конституцията, подготвени от едно ново Народно събрание, означават ясно, че въпросът не е просто в премахването на един главен прокурор, а е свързан с проблеми като единоначалието в прокуратурата, невъзможността всеки прокурор да взема сам решения и да носи отговорност за тях, както и пълната безконтролност на главния прокурор, се казва още в позицията на „Отровното трио“.

Протестиращите граждани не са политически наивници и всеки, който се опитва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас, завършва изявлението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!