На снимката: адв. Николай Хаджигенов говори пред протестиращите

Въпреки лошото време стотици хора се събраха за 92-ия протест против управлението на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Събитието минава под знака на новопиретата резолюция на ЕП, която констатира отстъпление в удържането на върховенството на правото в българия и представлява сериозен удар върху европейския имидж на ГЕРБ.

„Гласуваната резолюция от ЕП е победа за всеки от вас по отделно и за всички нас“, заяви на протеста тази вечер Арман Бабикян.

„Ние не сме сами, а Европейският парламент и ЕНП удари шумен шамар зад врата на Бойко Борисов. Тяхното време дойде. Награбеното няма да може да се похарчи, Бойко“ – заяви адв. Николай Хаджигенов.

Ораторите не пропуснаха да отбележат и „омекването“ на ВСС относно сигнала на Съюза на съдиите срещу главния прокурор, след като днес съветът реши да не включва разглеждането му в дневния си ред, но не го отхвърли, а го отложи за заседанието на 22 октомври.

Шамар за властта – така „отровното трио“, което организира протестите срещу управляващите в България окачестви току-що приетата резолюция на ЕП за състоянието на върховенството на правото в България. Адв. Хаджигенов, проф. Минеков и Арман Бабикян приветстваха резолюцията във „Фейсбук“:

„Днес Европейският парламент прие остра резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България получиха потвърждение за техните искания.

Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз.

Въпреки натискът на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност.

Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Както не веднъж сме казвали, всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България.

Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата!

Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян“

Днес Европейският парламент прие остра резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. С…

Gepostet von Отровното трио am Donnerstag, 8. Oktober 2020

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук