брук шийлдс
снимка: БТА

Холивудската актриса Брук Шийлдс е била изнасилена, разкри тя в документалния филм „Хубавицата: Брук Шийлдс“. Премиерната прожекция на филма беше в петък на кинофестивала „Сънданс“ в САЩ.

Бившият топмодел и филмова звезда запазва името на насилника в тайна. Във филма Брук Шийлдс разказва, че е била потърсена от въпросния мъж, когото е познавала преди това, малко след завършването на университета. Актрисата смятала, че става въпрос за среща във връзка с кастинг.

Мъжът завел младата актриса в хотела си под претекст, че иска да й извика такси от стаята си. Брук Шийлдс е била изнасилена в банята на хотелската стая.

Тя обясни, че не се е опитала да избяга, защото се е страхувала, че това ще провокира повече насилие.

„Страхувах се, че ще ме удуши или нещо подобно. Така че не се борих с всички сили. Не можех да мръдна… Казах си, че това, което се случва трябва да е достатъчно и всичко, което си повтарях беше – оцелей и се махни от тук. Бог знае, ще ми помогне. Аз също знаех как да се отделя от тялото си, имах възможност да практикувам.“, казва Шийлдс.

След случилото се Брук взела такси и отишла при свой приятел. Актрисата добавя, че дълго време дори не е разбирала, че е била изнасилена, и се обвинявала за всичко.

„Вярвах, че съм дала някакъв знак, който се е прочел по този начин. Пих вино на вечеря, отидох до стаята му. Бях толкова доверчива…“, спомня си тя.

Шийлдс призна, че впоследствие е

написала писмо до изнасилвача,

в което го е обвинила, че е предал доверието ѝ, но не е получила отговор. Тогава тя решила да не се смята за жертва и да забрави за всичко, защото „системата никога не ми помогна… за пореден път разбрах, че можеш да разчиташ само на себе си.“

Досега актрисата не е разкривала случилото се публично.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук