Слави Ангелов
на снимката: журналистът Слави Ангелов

Късно снощи главният редактор на „168 часа” Слави Ангелов е бил нападнат и пребит в центъра на София, на бул. „Дондуков”.

По първоначална информация нападателите са били няколко. На мястото е пристигнала полиция, а районът беше отцепен.

Ангелов е бил откаран Университетска болница „Царица Йоана“. Той е контактен.

Пред свои колеги от „24 часа” е разказал, че побоят вероятно не е бил с цел грабеж, тъй като нападателите не са откраднали лаптопа, който е носил. Ангелов разказа какво помни от случката.ю

„Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости“, каза Ангелов.

По думите му нападателите били двама, като са го удряли с метални пръти. Трети човек пък записвал побоя с телефон. Ангелов загубил съзнание, а като се свестил бил откаран в болницата.

В официална позиция в-к „168 часа” осъди нападението над колегата си.

ДЕБАТИ.БГ публикува позицията на медийната група без редакторска намеса:

„Ръководството на Медийна група България и всички колеги на журналиста Слави Ангелов изказват своето възмущение от бруталното нападение над него. Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя. Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикации на Слави Ангелов във вестниците „168 часа“ и „24 часа“ и социалните мрежи.

Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да бъде остър.

Изказваме своята благодарност на болница „Царица Йоана“ (известна повече като ИСУЛ) и на МВР за навременната и бърза реакция в тези смутни времена.

Журналистите от „168 часа“ преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействаме активно на разследващите органи.

Кураж, Слави! С теб сме!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук