Хотелът на „Лъвов мост“ в столицата остава под карантина. Вчера премиерът Бойко Борисов посочи, че туристи от Великобритания, които са били на почивка в Банско, са настанени там.

Пред него има засилено полицейско присъствие. Броят на туристите под карантина е около 80 души.

Тази група туристи са настанени в хотела от туроператор, въпреки решението те да бъдат откарани директно към летището.

Банско, карантина

Очаква се днес специализиран превоз да ги транспортира към аеропорта за чартърен полет. С тази задача е ангажирано Министерството на транспорта, а шофьорите ще бъдат със специални облекла.

Припомняме, че тези английски туристи до вчера бяха в Банско. След като стана ясно обаче, че вече има няколко случая на болни англичани с коронавирус в зимния курорт се стигна до безпрецедентни мерки – ски сезонът в Банско, Боровец и Пампорово беше прекъснат, а Банско е поставен под обща карантина.

Днес е първият ден, в който банскалии трябва да се справят с новата ситуация. Градът е блокиран и не се допуска движение от и към него. Три са положителните проби само за един ден, а заразените са работили в ски зоната и в увеселителни заведения.

Банско, карантина

Транзитният път през града също е спрян като ще се използват обходи. Банско е блокирано от три страни – от Добринище, Разлог и село Баня.

На входовете на града има полицейски екипи, облечени в защитни костюми, които проверяват всички влизащи и излизащи. В курорта обаче могат да влязат само местни жители, до 20 часа днес.

Снабдяването с продукти ще продължи, но под строг контрол на полицейските и здравните власти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук