На снимката: Георги Панайотов

Черната кутия на МиГ-29 е разчетена. Това съобщи министърът на отбраната Георги Панайотов.

„Резултатите са налице и потвърждават направените от разследването на Военна полиция заключения. Нямаме окончателен доклад по въпроса, но първоначалните резултати потвърждават вече направените заключения“, каза той.

Припомняме, че на 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, посмъртно повишен в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС – „Шабла 2021“.

Издирването на черната кутия на изтребителя продължи 2 седмици. Намериха я на 70 метра дълбочина, но с повреда.

За трагичния инцидент в Чешнегирово се сипят лъжи

Според него за инцидента в Чешнегирово, при който загина старши лейтенант Тодор Манчев, се сипят откровени лъжи.

„Нито Министерството на отбраната, нито Военната полиция са извършвали или имат право да извършват разследване на инцидента, при който се стигна до смъртта на лейтенанта. Разследването се извършва от Прокуратурата. Целта е да бъдем уязвени, без да имаме вина“, обясни Панайотов.

22-ма афганистански и български граждани са евакуирани в България

В 05.00 ч. тази сутрин на летище София е пристигнал самолет на борда, на който са се намирали група от 22 афганистански и български граждани, които са евакуирани от Исламабад, Пакистан до София, след като преди това са били изтеглени от територията на Афганистан, каза министърът на отбраната.

Панайотов заяви, че също е бил на борда на този самолет. „Сигурно много от вас са забелязали, че вчера не присъствах на отчета на правителството. Бях командирован в Исламабад, за да свърша тази работа”, оповести той.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук