Kamenos
Лидерът на "Независими гърци" Панос Каменос

Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос отново заплаши партията му да напусне правителството, ако Договорът за Преспа влезе в парламента.

„Ако Договорът от Преспа влезе за гласуване в гръцкия парламент, „Независими гърци“ ще напуснат правителството“, заяви коалиционният партньор и министър на отбраната на Гърция Панос Каменос.

Той говори в Солун пред членовете на Националния съвет на партията, пред които направи отчет за четиригодишното участие на политическата формация в управлението.

„Нашето сътрудничество с правителството ще продължи докато „ножът не опре до кокала“, а именно докато споразумението не влезе в гръцкия парламент. А както ясно и откровено ви заявихме, в такъв случай ние ще си тръгнем. Това е нашата позиция“, подчерта Каменос и още веднъж изрази своето несъгласие и несъгласието на „Независими гърци“ с Договора от Преспа.

Той повтори позицията на политическата партия, че още от основаването й тя не приема държава, в чието име присъства „Македония“.

Лидерът на „Независими гърци“, обаче обясни, че правителството няма да падне, и ще се прилага това, за което са се договорили с гръцкия премиер за Договора от Преспа, а именно отново да го обсъдят през март следващата година. Панос Каменос заяви, че 2019 е годината на изборите, които ще се проведат или през октомври, или през май.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук