Сидеров
на снимката: Председателят на "Атака" Волен Сидеров

Народните представители от Националния фронт за спасение на България снемат доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

В позиция на народните представители се казва, че лидерът на „Атака” за пореден път е нарушил решение на политическия съвет на коалицията „Обединени патриоти”.

На 11.09.2018 г. бе взето решение, с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията.

НФСБ заявява и че считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ, се казва още в позицията.

Заместник-председателят на НФСБ и секретар на ПГ на „Обединени патриоти” Борис Ячев увери, че коалицията е стабилна и партията му няма намерение да напуска нито коалицията, нито парламентарната група.

От името на депутатите от НФСБ той потвърди снетото доверие от председателя на групата Волен Сидеров заради посланията, отправени по партийната телевизия на партия „Атака“.

„Целта е провокация, разбиване на парламентарната група и разбиване на коалицията“, смята Ячев.

Той припомни, че на коалиционен съвет на „Обединените патриоти“ през месец септември бе обсъден въпросът за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група и подчерта, че при следващия такъв тя отново ще бъде поискана от депутатите на НСФБ.

„Знаете, че телевизия „Алфа“ продължава да излъчва клевети по отношение на Валери Симеонов и на други представители на коалицията. Визирам и Цветан Цветанов. В тези послания на телевизията лично Волен Сидеров отправя клевети и неверни твърдения“, коментира още Борис Ячев.

Колегата му Валентин Касабов пък обвини Волен Сидеров, че с действията си защитава интересите на Русия. „Неговите интереси са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм“, смята той.

От ВМРО заеха неутрална позиция.

„Нямаме желание да заемаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение. Търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими“, подчерта Искрен Веселинов и допълни, че действията на партията му ще бъдат единствено в посока на запазване на коалиционното единство.

„Ние имаме позиция за единство на националните сили. Вярваме в държавническото начало на нашите партньори и апелираме към него, за да бъдат преодолени противоречията и правителството да бъде стабилно“, категоричен бе Веселинов.

Той добави, че това е „отговорност към държавата“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!