Емил Соколов
На снимката: Емил Соколов

„Корупцията разгражда държавността, а в България това започва да достига застрашителни размери. Цели институции са блокирани от корупция. Антикорупцията трябва да е приоритет в следващия парламент, защото не можем да си позволим ерозията на държавността и институциите да продължава. Ако гражданите продължат да губят доверие в системата, в институциите, в парламентарната демокрация, тогава нещата могат да станат много опасни“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ политическият анализатор и кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“ д-р Емил Соколов. 

„Трябва да е пределно ясно, че системата, която имаме в момента, е много добра. Тя е замислена по начин, който да предотврати злоупотребата с власт. Затова различни популисти като „Български възход“ и „Има такъв народ“ се заиграват с идеи за „изхабената“ парламентарна демокрация и как може да се мисли за нещо друго. Народното събрание е сърцето на българската държавност и демокрация и това трябва да продължи“, каза още той.

„Едно от нещата, които вълнува младите хора най-много, е най-сетне порочният модел, който имахме досега, да се промени. Това значи ГЕРБ, ДПС, всички тези партии от миналото, да отстъпят назад“, смята още д-р Соколов.

За реформите в образованието и виждаме ли тенденция младите хора да търсят и изискват промяната у нас – четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук