Блинкен Северен поток 2

Компанията Nord Stream 2 AG започна да пълни с газ първата тръба от газопровода „Северен поток-2“, чието строителство бе завършено през септември, цитира АФП съобщение на компанията.

„Тръбата ще се запълва постепенно с газ, за да се постигне необходимия обем и налягане за по-нататъшни технически тестове“, се казва в съобщението.

Операторът на тръбопровода обяви също, че са извършени въвеждащи в експлоатация работи по тръбата за контрол на целостта на газопровода, като инспекция с помощта на специални диагностични устройства, както и външни визуални и инструментални проверки.

Работата по въвеждане в експлоатация на втората тръба продължава, отбелязват от компанията. Тя също така каза, че тръбопроводът „е независимо сертифициран в съответствие с приложимите технически и промишлени стандарти, за да се гарантира неговата надеждна и безопасна работа“.

По-рано днес Датската енергийна агенция обяви, че Nord Stream 2 AG е изпълнила всички условия за пускане на газопровода в експлоатация. Агенцията издаде разрешение за строеж на „Северен поток-2“ на 30 октомври 2019 г. и разрешение за експлоатация на 1 октомври 2020 г.

Оттам отбелязват, че Nord Stream 2 AG е изпълнила всички условия, свързани с етапа на строителството, а сега – всички условия за експлоатацията на тръбопровод Б. В съобщението се подчертава също, че „остават някои условия преди тръбопровод А да може да бъде пуснат в експлоатация“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук