самолет

Първият полет от София за Скопие ще се осъществи на 11 февруари. В него ще пътуват македонска и българска делегация, оглавявана от ресорните министри на транспорта и туроператори от двете страни.

Компанията „Гъливер“ има интерес за реализиране на полета, като по този маршрут се очаква да има редовни полети през следващия месец, съобщи министърът на транспорта и съобщенията на Република северна Македония (РСМ) Благой Бочварски, цитиран от скопския телевизионен канал “Сител“.

Българският му колега Николай Събев също обяви в петък, че първият полет от София до Скопие ще бъде на 11 февруари и че редовните полети ще започнат през март, а туроператорите от България и Северна Македония трябва да се договорят за туристически пакети за увеличаване на туристите от двете страни.

Събев обяви, че властите в Скопие ще осигурят слотове за полетите на авиокомпанията от София, които ще летят или до Тирана, или до Атина, или до Истанбул. За маршрута трябва да има държавна субсидия, които ще се получава българската авиокомпания, която ще изпълнява полетите.

Припомняме, че Бочварски и Събев подписаха два документа за укрепване на инфраструктурната връзка между двете страни. Официалното подписване се състоя след проведеното пленарно заседание на двете правителства в София.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук